вівторок, 13 квітня 2021 р.



Все починається з казки...
З давніх-давен по всіх країнах світу люди складали казки і втілювали в них свою народну мудрість, вкладаючи в них свої ідейні переконання й високу творчу майстерність.
Серед найвідоміших казкарів української літератури почесне місце займає Оксана Іваненко, якій 13 квітня виповнюється 115 років від дня народження.



Провідна тема і мета творчості Оксани Іваненко - навчити дітей добре бачити і розуміти все навколо, глибоко проникати в складні взаємини поміж людьми, розпізнавати - хто справжній друг, а хто ворог, і головне - ніколи не бути байдужим до людей, великими очима бачити і розуміти свої власні недоліки, яких слід позбавитись, щоб стати справжніми хорошими людьми.
Близько семидесяти років працювала Оксана Іваненко на літературній ниві. Уже давно виросли читачі її перших казок та оповідань. На зміну їм прийшли молодші покоління, які так само щиро захоплюються книжками письменниці. Бо її твори несуть знання, вчать людяності, патріотизму. У кожному з них відчувається глибоке розуміння дитячої душі.
Про казкарку можна сказати, що вона відкривала минуле століття і завершила його, проживши 91 рік.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Національний тиждень читання

          З 13 по 19 грудня 2021 р. в Україні вперше відбудеться Національний тиждень читання. Це буде особливий час, коли читачі, письменни...