середа, 1 квітня 2020 р.

1 квітня - День їстівної книги


🙋 1 квітня~День їстівної книги 📖🎂 
(Міжнародний фестиваль їстівних книжок)

 💯 Деякі книги потрібно спробувати, інші проковтнути, а треті — розжувати і перетравити», — сказав якось сер Френсіс Бекон. 
😋 Схоже, деякі люди сприйняли його слова буквально і почали практикувати це раз на рік. 
🎈 Міжнародний фестиваль їстівної книги, також відомий як День їстівної книги, — це щорічний захід, який проводиться 1 квітня або в найближчі до цієї дати дні в різних країнах світу. І це не першоквітневий жарт… Ця подія об’єднує видавців, письменників, ілюстраторів, бібліотекарів і всіх любителів книг, які збираються, щоб оцінити їх «поживну цінність». Учасники створюють «їстівні книги», які виставляють, фотографують, обговорюють, а потім — з’їдають в той же день. Шанувальники книг об’єднуються, щоб насолодитися одночасно мистецтвом книжкової справи і майстерністю кулінарів. Нагороди традиційно присуджують в таких категоріях як «найбільш креативна», «найменш їстівна», «найкращий смак», «найсмачніша на вигляд», «найкращий роман», «найкраща дитяча книга» і т.п.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Національний тиждень читання

          З 13 по 19 грудня 2021 р. в Україні вперше відбудеться Національний тиждень читання. Це буде особливий час, коли читачі, письменни...